OsloMet – storbyuniversitetet - Canvas (2024)

Canvas er en læringsplattform hvor du finner fa*glig informasjon og fa*glige ressurser.

Publisert

Sist oppdatert

Introduksjon til Canvas

Denne videoen gir deg et raskt overblikk over blant annet grensesnittet, relevante innstillinger og meldingssystemet i Canvas.

Bruk en støttet og oppdatert nettleser

For å unngå problemer i Canvas, anbefales det å bruke en nettleser som er støttetog sørge for at den er oppdatert til nyeste versjon.På følgende lenkefinner du en oversikt over nettlesere som er støttet av Canvas: Which browsers does Canvas support? (community.canvaslms.com).

OBS! Apple-brukere:Selv om nettleseren Safariogså opplyses å være støttet, har det vært rapportert flere tilfeller av ting som ikke fungereriCanvas ved bruk av denne. Hvis noe ikke fungerer som det skal i Safarianbefaler vi derfor at du prøver Chrome eller Firefox i stedet.

Logge inn

  • For å få tilgang til emnene dine i Canvas må du først semesterregistrere deg.
  • Er du ny student eller nettopp har begynt å studere igjen ved OsloMet må du også aktivere kontoen din. Merk at det tar inntil ett døgn før du kan logge inn i Canvas etter at du har aktivert kontoen din.
  • Logg inn i Canvas: oslomet.instructure.com – Brukernavnet kommer i formatet "abcde1234" (eksisterende studenter kan ha f.eks. s123456).

Problemer med innlogging

  • Aktivere IT-konto: Du kan ikke logge inn (verken i Canvas eller i andre systemer) før du har aktivert IT-kontoen din. Det kan ta opptil 24 timer etter du har aktivert IT-kontoen før du kan logge inn i Canvas.
  • Tilgang til emner: For å få tilgang til dine emner i Canvas må du gjennomføre semesterregistrering på begynnelsen av hvert semester i Studentweb.Det tar opptil 90 minutter fra du er semesterregistrert før du får se dineemnene for semesteret i Canvas.
  • Studierett: Har du slu*ttet på studiet,fullført studiet eller fått inndratt studieretten, mister du tilgang til Canvas. Du kan sjekke din studentstatus i Studentweb.
  • Glemt passord: Gå til tilgang.sikt.no/oslomet.
  • Låst konto: Hvis du har skrevet feil passord seks ganger på rad blir dinIT-kontoen automatisk stengt i entime.

Endre språk

Standardspråket i Canvas er engelsk, men du kan endre det til både Norsk bokmål og nynorsk.

For å endre språkinnstillingene, klikk Account > Settings > Edit Settings og velg Norsk (bokmål) eller Norsk (nynorsk). Trykk Update Settings når du har valgt språk.

Meldingssystemet (Innboks)

Innboksen er et internt meldingssystem i Canvas, som studenter og lærere kan benytte til å kommunisere med hverandre. Dette meldingssystemet kan ikke sende meldinger til e-postadresser, men det har likevel en kobling med e-post:

Når noen sender deg en melding via meldingssystemetvil du se meldingen i innboks i Canvas. I tillegg vil du motta en e-post* med varsel/beskjed om at det har kommet en melding i Canvas. E-posten vil også inneholde meldingen som avsenderen sendte. Du kan enten svare på meldingen direkte i Canvas eller ved å svare på varselet som kom via e-post. Dersom du velger å svare via e-postvil meldingen bli sendt tilbake inn i Canvas og havne i innboksen til avsender (altså Canvas-innboksen).

Avsenderen, som nå har fått en ny melding, vil tilsvarende motta et varsel* om meldingen i Canvas i sin e-post, og kan svare deg på samme måte; enten via e-post eller direkte i Canvas.

*med mindre mottaker har skrudd av varslinger for meldinger i Canvas. Da vil ikke vedkommende motta dette varselet

Studentgrupper

Som student har du anledning til å opprette grupper inne i Canvas-emner hvor du er deltaker, såkalte studentgrupper. Når du lager en studentgruppekan du ved opprettelse velge om alle som er i emnet skal kunne melde seg inn i gruppeneller om det kun skal være via invitasjon.

  • Hvis man velger Emnedeltakere kan delta når man oppetter gruppen, kan hvem som helst som er deltaker i emnet melde seg inn. De vil se gruppen i gruppeoversikten og kan bli medlem ved å trykke på Bli med-knappen. Man forlater en gruppe ved å trykke Forlat.
  • Hvis man velger Medlemskap kun etter invitasjon, må man invitere inn medlemmene når man oppretter gruppen ved å huke av navnene. Man kan ikke selv invitere medlemmer i ettertid (men det kan en lærer i emnet gjøre).
  • Merk at læreren også har tilgang til alle studentgrupper som opprettes i et Canvas-emne. Dette inkluderer eventuelle kunngjøringer som blir gitt i gruppen.

Studenter kan ikke selv slette studentgrupper, dette er det kun lærer eller Canvas-admin som kan gjøre.

Se også How do I create a group as a student (community.canvaslms.com).

Tilgang til Canvas når du fullfører eller slu*tter på studiet

Når dufullfører ditt studium og slu*ttdokumentasjon (vitnemål/karakterutskrift) utstedesbeholder du din tilgang iCanvas i 30 dager fra og med datoen du ble registrert som fullført/slu*ttet. Hvis du har noe i Canvas du ønsker å ta vare på, må du derfor laste ned dette fra Canvas innen disse30 dagene har passert.

OsloMet – storbyuniversitetet - Canvas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 5596

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.