Router en wifi-wachtwoord veranderen (2024)

Router en wifi-wachtwoord veranderen (1) De router en internetverbinding thuis zijn beveiligd met een wachtwoord. Vervang het standaardwachtwoord door een eigen code. Dat is veiliger.

Niveau:

Waardering:

4,4 (26 stemmen)

Waarom wachtwoord wijzigen?

De modem of router is het kastje dat u bij het internetabonnement krijgt. Het verbindt alle apparaten in huis met internet. Ook op dit kastje kun je inloggen. Bijvoorbeeld om het wifi-wachtwoord te veranderen. Bij het eerste gebruik kan inloggen met een meegeleverd wachtwoord. Dat standaardwachtwoord is voor veel routers hetzelfde. Dat is de eerste keer handig, maar daarna vormt het een veiligheidsrisico. Want iedereen kan met dat algemene wachtwoord inloggen. Het is dus verstandig om het standaardwachtwoord van de router te veranderen.

En dat geldt ook voor het wifi-wachtwoord. Het draadloze (wifi-)netwerk thuis heeft ook een standaardwachtwoord. Meestal staat dat op een sticker achterop de modem/router. Die standaardwachtwoorden lekken weleens uit. Stel dus ook hiervoor een zelfgekozen wachtwoord in.

Soorten kastjes

Internetaanbieders leveren tegenwoordig verschillende soorten modems/routers mee. En niet allemaal hoeven ze beveiligd te worden met een wachtwoord. Welk soort kastje u hebt leest u in de handleiding van de aanbieder. Meestal staat er op de website van de aanbieder meer informatie over wat u met dat kastje kunt.

Wachtwoord router veranderen

De modem/router beveiligen met een wachtwoord is niet ingewikkeld, maar de stappen verschillen per kastje. Lees daarom de handleiding die u van de internetaanbieder hebt gekregen. Over het algemeen wijzigt u zo het wachtwoord:

  • Open het internetprogramma op uw apparaat. Chrome, Edge of Safari bijvoorbeeld.
  • Typ in de adresbalk bovenaan het adres van de router. Meestal is dat: 192.168.0.1 of 192.168.1.1
  • Log in met de standaardinloggegevens. Meestal is de gebruikersnaam 'admin' en het wachtwoord ook 'admin'. Soms staat het standaardwachtwoord op de sticker op de achterkant van het kastje, bij 'admin password'.
  • Zoek in het menu naar 'Administration' of iets wat erop lijkt. Onder 'Advanced' kunt u dan de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router veranderen.

Werken de stappen niet en is de handleiding onvindbaar? Ga dan naar de website van de provider (bijvoorbeeld KPN of Ziggo). Gebruik de zoekfunctie en typ 'modem', 'inloggen modem', 'inloggen router' of iets soortgelijks. Klik op het beste zoekresultaat en volg de stappen.

Wifi-wachtwoord en wifi-naam veranderen

Verander op ongeveer dezelfde manier het wifi-wachtwoord. Ook de naam van het wifi-netwerk kunt u direct wijzigen. Het verschilt per kastje hoe dat gaat. Pak als het nodig is de handleiding erbij. Over het algemeen wijzigt u zo het wachtwoord:

  • Open het internetprogramma op uw apparaat. Chrome, Edge of Safari bijvoorbeeld.
  • Typ in de adresbalk bovenaan het adres van de router. Meestal is dat: 192.168.0.1 of 192.168.1.1
  • Log als dat nodig is in met de gegevens zoals u die bij de vorige stappen hebt aangepast.
  • Zoek in het menu naar 'wifi' of 'wifi-instellingen'. En zoek daaronder naar iets als 'Security'.
  • Wijzig op die pagina het wachtwoord.
  • Kies als u wilt ook een herkenbare naam voor het netwerk. Bijvoorbeeld 'Wifi van Helena' of 'Appartement 3'

Werken de stappen niet en is de handleiding onvindbaar? Ga dan naar de website van de provider (bijvoorbeeld KPN of Ziggo). Gebruik de zoekfunctie en typ 'wifi-wachtwoord wijzigen'. Klik op het beste zoekresultaat en volg de stappen.

Wifi-wachtwoord achterhalen

Bent u het wifi-wachtwoord kwijt? Wacht nog even met een nieuw wachtwoord instellen. Probeer eerst het wifi-wachtwoord te achterhalen. Dat kan op de computer (Mac en Windows) en op de iPhone.

    Meer over dit onderwerp

    • Wel of niet automatisch met wifi verbinden?
    • Mobiele data en wifi op de smartphone
    • Gastnetwerk voor wifi instellen bij KPN

    Computerhulp nodig?

    Hebt u een vraag naar aanleiding van dit artikel? SeniorWeb-leden kunnen hun vraag stellen aan de vrijwilligers van PCHulp. Nog geen lid, maar wel hulp nodig? Ontdek dan de voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap.

    PCHulp aanvragenBekijk het lidmaatschap
    Delen via:E-mailFacebookPinterestWhatsAppWat betekenen deze knoppen?

    Wat betekenen deze knoppen?

    Sluiten

    U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

    Hoe werkt het?
    Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

    • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
    • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
    • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
    • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

    De koppeling verbreken
    U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

    • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
    • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
    Router en wifi-wachtwoord veranderen (2024)

    FAQs

    Router en wifi-wachtwoord veranderen? ›

    Typ in de adresbalk bovenaan het adres van de router. Meestal is dat: 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Log in met de standaardinloggegevens. Meestal is de gebruikersnaam 'admin' en het wachtwoord ook 'admin'.

    Hoe kom ik in de instellingen van mijn router? ›

    Typ in de adresbalk bovenaan het adres van de router. Meestal is dat: 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Log in met de standaardinloggegevens. Meestal is de gebruikersnaam 'admin' en het wachtwoord ook 'admin'.

    Hoe verander ik mijn wifi instellingen? ›

    Opgeslagen netwerken toevoegen, delen of verwijderen
    1. Open de app Instellingen op je apparaat.
    2. Tik op Netwerk en internet. Internet. Als je tussen vermelde netwerken wilt schakelen, tik je op een netwerknaam. Als je de netwerkinstellingen wilt wijzigen, tik je op het netwerk.

    Hoe wij het wifi-wachtwoord kunnen wijzigen? ›

    Open de webbrowser van uw voorkeur en typ het standaard gateway-adres (vaak zoiets als 192.168.1.1 of 192.168.0.1) in de adresbalk. Druk op Enter om toegang te krijgen tot de inlogpagina van uw router. Zoek het gedeelte 'Draadloos', 'Wi-Fi' of 'Netwerk' in het beheerdersdashboard. Voer het nieuwe Wi-Fi-wachtwoord in en sla de wijzigingen op.

    Hoe krijg ik een wifi-wachtwoord van de router? ›

    Controleer de router: Een van de gemakkelijkste manieren om het wifi-wachtwoord van het aangesloten apparaat te vinden, is door de router zelf te controleren . De meeste routers hebben een sticker op de achter- of onderkant waarop het standaard wifi-wachtwoord staat vermeld. Als u het wachtwoord nog nooit hebt gewijzigd, zou dit standaardwachtwoord moeten werken.

    Hoe kan ik het wachtwoord van mijn router veranderen? ›

    Hoe moet je je wifiwachtwoord veranderen?
    1. Ga naar je browser.
    2. Voer in de adresbalk 192.168.1.1 in.
    3. Log in met de standaardgegevens van je modem. Deze staan achterop.
    4. Ga naar WiFi instellingen.
    5. Verander je wachtwoord.
    Jan 11, 2024

    Hoe ga je naar je routerinstellingen? ›

    Open een webbrowser zoals Chrome, Firefox of Safari en typ het IP-adres van de router in de adresbalk van uw webbrowser . U zou nu de inlogpagina voor uw router moeten zien. Het voorbeeld in de schermafbeelding toont de Virgin Media Super Hub. U ziet de routertoegangspagina van uw provider.

    Hoe log ik in op mijn WE-router? ›

    Open uw browser en noteer het standaard IP-adres van de adresbalk van de router: 192.168.0. 8.1 (Standaard-IP staat op het label aan de onderkant van de router). Voer de standaard gebruikersnaam in: admin en het standaard wachtwoord: admin van de inlogpagina van de router (standaard gebruikersnaam en wachtwoord staan ​​vermeld op het label aan de onderkant van de router)

    Wat is het 192.168 0.1 wachtwoord wijzigen wifi-wachtwoord? ›

    Wat zijn de 192.168.0.1-gebruikersnaam en het wachtwoord? admin/admin is de meest voorkomende routeraanmelding en routerwachtwoord voor 192.168 0.1, maar dat hangt af van het type router. Andere populaire combinaties van inloggegevens zijn admin/Admin, admin/password en admin/1234.

    Waarom moet je je wifi wachtwoord veranderen? ›

    Met het standaard wachtwoord is je netwerk namelijk niet goed beveiligd. Je kunt beter het wifi wachtwoord wijzigen. Met een nieuw sterk wachtwoord, bestaand uit cijfers, letters en tekens, kun je het netwerk en persoonlijke informatie beter beschermen.

    Hoe krijg je toegang tot je router? ›

    02 Inloggen op de router

    Beheer van de router gaat altijd via de browser. Start de browser en typ in de adresbalk het IP-adres van de standaardgateway, bijvoorbeeld http://192.168.1.1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

    Hoe kun je je wachtwoord van wifi zien? ›

    De makkelijkste manier om je wifiwachtwoord te achterhalen is door naar je router of modem te kijken. Hier ontdek je wat een router is. Daarop staat standaard het wachtwoord. Op de achterkant.

    Wat kan iemand met het wachtwoord van mijn router? ›

    Iemand die toegang heeft tot je wifi-wachtwoord, kan bepaalde gegevens inzien, en bijvoorbeeld de instellingen van je router bekijken en aanpassen. Als je je wifi-wachtwoord hetzelfde is als je wachtwoord voor andere diensten, kunnen mensen daar ook op inloggen.

    Hoe kijk ik in mijn router? ›

    Met de Google Wifi-app
    1. Open de Google Wifi-app .
    2. Tik op Netwerk Apparaten. De cijfers naast Apparaten staan voor het totale internetverkeer (WAN) van en naar je netwerk. ...
    3. Tik op een specifiek apparaat en een tabblad om meer details te bekijken.

    Waar vind ik mijn WiFi instellingen? ›

    1. Open de app Instellingen op je telefoon.
    2. Tik op Netwerk en internet Internet. Als je deze optie niet kunt vinden, zoek je naar de instelling die je wilt wijzigen. ...
    3. Tik onderaan op Netwerkvoorkeuren.
    4. Tik op een optie. ( Opties kunnen verschillen per telefoon en Android-versie.)

    Hoe router opnieuw instellen? ›

    1. Selecteer Start > Instellingen > Netwerk & internet > Geavanceerde netwerkinstellingen > Netwerk opnieuw instellen.
    2. Selecteer in het scherm Netwerk opnieuw instellende optie Nu opnieuw instellen > Ja om te bevestigen.

    Top Articles
    Denver Chocolate Sheet Cake Recipe
    Vegetable Pad Thai Recipe - WhitneyBond.com
    Dive Bars With Pool Tables Near Me
    What Time Subway Open
    Climate change, eroding shorelines and the race to save Indigenous history - The Weather Network
    T800 Kenworth Fuse Box Diagram
    Tmobile Ipad 10Th Gen
    Ippa 番号
    KMS ver. 1.2.355 – Haste & Tactical Relay
    Studyladder Login
    Buhl Park Summer Concert Series 2023 Schedule
    Ttw Cut Content
    Xfinity Store By Comcast Branded Partner Fort Gratiot Township Photos
    Frontier Channel Lineup Dallas
    洗面台用 アクセサリー セットの商品検索結果 | メチャ買いたい.com
    Lighthouse Diner Taylorsville Menu
    My Eschedule Greatpeople Me
    Kodiak C4500 For Sale On Craigslist
    Battlenet We Couldn't Verify Your Account With That Information
    Drys Pharmacy
    Lucio Surf Code
    No Prob-Llama Plotting Points
    Palladium-Item from Richmond, Indiana
    Is Jackson On Jeopardy Transgender
    Arsenal news LIVE: Latest updates from the Emirates
    Etfcu Routing Number
    Ufc 281 Tapology
    Who Is Acropolis 1989? Wiki, Bio, Age, Boyfriend, Net Worth | Biography Lane
    Meritas Health Patient Portal
    Big Boobs Indian Photos
    Southland Goldendoodles
    Poskes Parts
    Cnb Pittsburg Ks
    Wayne Carini How Tall
    EU emissions allowance prices in the context of the ECB’s climate change action plan
    Joe Bartlett Wor Salary
    Journal articles: 'State of New York and the Military Society of the War of 1812' – Grafiati
    Dying Light Nexus
    Megan Bayne Has Made A Mega Mark Since Arriving In Stardom
    Raley Scrubs - Midtown
    O'reilly's In Monroe Georgia
    Flowers Jewel Osco
    Meg 2: The Trench Showtimes Near Phoenix Theatres Laurel Park
    Lol Shot Io Unblocked
    Papa Johns Pizza Hours
    Ucla Outlook Web Access
    Vcu Basketball Wiki
    Immortal Ink Waxahachie
    Where To Find Mega Ring In Pokemon Radical Red
    Synergy Grand Rapids Public Schools
    Niw 一亩三分地
    Four Observations from Germany’s barnstorming 5-0 victory over Hungary
    Latest Posts
    Article information

    Author: Delena Feil

    Last Updated:

    Views: 6092

    Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

    Reviews: 88% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Delena Feil

    Birthday: 1998-08-29

    Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

    Phone: +99513241752844

    Job: Design Supervisor

    Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

    Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.